teisipäev, 19. jaanuar 2010

Uisumatk merejääl

Käisime jääl uisutamas. Vinge oli ja mis meile sinna kõrvale kõik pakuti!

Jää oli Kastna ninas, Varbla laidude lähedal. Et uisujääle saada tuli läbida umbes 100 meetrine rüsijää osa. Väga lahe oli seal rüsi vahel ukerdada. Natuke närvikõdi ka, ei teadnud ju täpselt kas jäätükid ikka kokku tagasi külmunud ja kas kannab. Seks otstarbeks oli mul kaasas jääpiik, mille löögiga sai täpselt öelda kas tasub edasi minna või mitte. Alati tasus.


Valge lumi ja tühi väli


Siledale jääle jõudes uisud alla. Jää peal oli umbes sentimeetrine härmatise kiht. Läks lahti. Hoidsime algul vastutuult, et siis suurem ja pikem allatuule ots teha. Eemalt nägime sadama juures umbes 20 merejääl õngitsevat kalameest.Silma hakkas lahvandus, kus vaba vett oma 2 meetri jagu. Ei teagi, kas see oli siin olnud päevi või ajas tugevnev tuul ta liikuma. Kõhe oli ta igatahes, eriti kui märkasin oma kahe päeva vanuseid uisujälgi, mis olid lahvandusest väga lähedalt möödunud. Kaks päeva tagasi oli jääl piimjas udu.


Lahvandus 


Allatuult oli tore uisutada, jää läks ka aina paremaks ja päike soojendas meid mõnusalt. Lihtsalt mõnus oli olla ja uisutada ja päikest, seda tühjust ja valget välja vahtida.


Siit läksid uisud..


Kuuma teed, võileibu, küpsiseid ja šokolaadi sõime rüsi varjus.

Matk lõppes kui päike loojust. Ja tuul puhus meid kaldale.


Uisutas,
Triin

2 kommentaari:

  1. Hullult lahe tundub elu hetkel ikka seal Eestis olevat...! Sinu pidevaid sissekandeid lugedes mõtlen, et olen ikka vist mõne vale valiku teinud.
    Jõudu ja tegemisi Sulle! Oled oma 365 päeva tagust elu üsna kardinaalselt ümber korraldanud, respekt ;).
    Allan

    VastaKustuta
  2. Hei, mmm saan siin jah teha seda mis mulle väga meeldib.
    Kuid ennast tundes tean, et mingil hetkel hakkan jälle ära tahtma, et siis tagasi tulles jälle veenduda kui hea kodus ikka on.
    tervitused Sulle kaugele Uus- Meremaale!

    VastaKustuta