neljapäev, 14. jaanuar 2010

Ilvese jälgi pidi..

 Linnuraba on loomarohke. Sinna minna on alati väga lahe, sest kunagi ei tea, mida uut näed või mis juhtub. Nagu ka sel korral.

Läksime Linnuraba suunas mööda metsasihti. Kohe sihi alguses näidati meile lumel hundijälgi, mille peal olid värsked ilvesejäljed. Silma hakkas ka ohtralt kitsejälgi.


Kes siin mida ja kuhu lohistas?


Olime veidi aega kõndinud, kui risti üle metsasihi oli kellegi värske lohistamisjälg. Tormasime vaatama, kes ja kuhu on viidud. Ega palju pidanudki läbi okste teed rajama. Jõudsime ühe noore kuuseni, kuhu alla oli lohistatud metskits. Ilves. Ilmselt olime ilvese söömaaja ära seganud sest kits oli äsja murtud.

Leid oli lahe. Olen metsades omajagu kolanud, kuid selline leid esmakordne.

Natuke hiljem sattusin tedre magamiskohale. Kuna lähedal oli mahalangenud kask oli teder seal pikemalt peatunud. Maistanud kasepungadega ja siis jälle lumme magama heitnud. Kaseni viisid tedre sügavad rajad lumes.


Kuuse alla oli äsja murtud metskits


Metsas käis,
Triin

2 kommentaari:

  1. Väga huvitav! Lohistusjälge pole kunagi näinudki. Lähen homsest pühapäevani ise ka Soomaal ilveseradu käima- Tahaks kunagi Sinuga hulkumistel kampa lüüa :)

    VastaKustuta
  2. Ma järgmine öö läksin ikkagi uuesti vaatama, kas ilves kitse juures veel käinud. Oli käinud ja teda lohistanud natuke edasi.
    Nägin kahe ilvese jälge kitse ümber.

    VastaKustuta