pühapäev, 27. juuni 2010

Suvine Alutaguse

Sel korral jäi jaanipäevane tõsisem šašlõkk söömata ja 24. juunil olin juba Alutagusel, et olla öö karuonnis ning ajada imetajate jälgi.

Ma polnud palju maad saanud sõitagi, kui keset teed ilutses suur karuhunnik. Karu oli maiustanud teravilja, maisi, putukatega- nende läikivad kitiinsed kattetiivad olid selgelt näha. Kahju, et pinnas oli sel kohal kruusane, jälgi polnud näha.



Muidugi nägin põdra, metskitse, metsea, hundi, kähriku jälgi. Ööseks läksin oma tavapäraseks saanud ööbimiskohta- väikse tiigi kaldale. Kohale jõudes lendas minema sookure paar. Sättisin telgi püsti ja hetke pärast magasin.

Hommikul vaatasin liivastel tiigi kallastel ringi. Märkasin värskeid ilvese jälgi. Otse oma telgi kõrval. Kas loom oli mind öösel uudistamas käinud?

Ilvese jalajälg

Suurt tähelepanu pöörasin sel korral orhideedele ja liblikatele. Koos Tobi määrasime kahkjaspunase- sörmkäpa, kauni kuldkinga, ööviiuli; liblikatest nägime pääsusaba ( Swallowtail), põualiblikas (Black veined beauty), päevapaabusilm ( Peacock Butterfly), väikelumik (White Admiral), koerliblikas (Small Tortoiseshell ). Väga lahe leid oli Wood tiger.

Wood tiger (Parasemia plantaginis)

Poplar Admiral (Limenitis populi)



Liblikateni,
Triin

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar